Beneficiar: PRIMARIA MUNICIPIULUI ORADEA

termoficare oradea


Valoare:
97.592.609,65 LEI, din care:
Contribuția Comisiei Europene (FEDR): 82.953.718,20 lei LEI
Contribuția publică națională (buget de stat): 12.687.039,25 LEI

Finanțat prin: Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 - 2020

 

 


Orădenii au un nou motiv de mândrie: un sistem de termoficare urbană modern și eficient, dar și aer mai curat în oraș!

Emisiile provenite de la centralele de termoficare reprezintă o sursă majoră de poluare a aerului în timpul sezonului rece. Măsurile de reducere a acestora au, pe lângă dimensiunea ecologică, și un impact pozitiv asupra eficienței energetice.

Prin finanțarea acordată din fonduri europene, Primăria Municipiului Oradea a reabilitat peste 40 de kilometri de rețea termică, contribuind astfel la creșterea eficienței energetice a orașului prin dezvoltarea sistemului centralizat de transport și distribuție a energiei termice în municipiu.

La finalizarea proiectului, pierderile de energie termică în rețeaua de transport și distribuție din Oradea s-au redus cu 26,7 %. Astfel a fost asigurată creșterea eficienței energetice în întregul sistem.

Printre alte beneficii ale proiectului se pot menționa: 

  • Îmbunătățirea parametrilor tehnici de transport a energiei termice și reducerea costurilor globale de mentenanță și reparații;
  • Îmbunătățirea siguranței și calității căldurii și apei calde furnizate consumatorilor casnici și non-casnici;
  • Reducerea emisiilor de CO2 și de alți poluanți (NOx, SO2, pulberi) ca urmare a reducerii cantității de combustibil folosit (efect al reducerii de pierderi de energie termică).

Întreaga investiție contribuie la reducerea impactului negativ al emisiilor poluante, îmbunătățind calitatea aerului și confortul populației.