Beneficiar: PRIMARIA MUNICIPIULUI ALBA IULIA

ventilatie covid19 a


Valoare:
1.105.073,87 LEI, din care:

Contribuția Comisiei Europene (FEDR): 1.105.073,87 LEI
Contribuția publică națională (buget de stat): 0 LEI

Finanțat prin: Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 - 2020

 

 

Dotarea și creșterea capacității de răspuns a sistemului medical public din Alba Iulia au reprezentat o prioritate pentru administrația locală din judeţul Alba, care s-a asigurat că secția de terapie intensivă a Spitalului Județean de Urgență va dispune de aparatura medicală necesară pentru a putea acționa mai eficient în gestionarea pacienților COVID și nu numai.

Prin proiectul „Achiziția de echipamente pentru consolidarea capacității sistemului medical public din Alba Iulia pentru gestionarea situației de urgență cauzată de criza COVID – 19”, capacitatea de răspuns a sistemului medical public din Alba Iulia a crescut prin dotarea cu 10 ventilatoare mecanice a secției ATI a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia. 

Potrivit comunicatului de presă al municipiului Alba Iulia cu privire la acest proiect : ventilatoarele achiziționate pot fi utilizate inclusiv în zona de pediatrie, fiind echipate cu un senzor de debit care permite administrarea de oxigen inclusiv copiilor. Setările performante ale aparatelor permit o ventilație complexă, chiar și pentru apnee sau eliberarea căilor respiratorii, prin utilizarea unui panou de control de asistență la presiune și circuit reutilizabil. O caracteristică importantă este dată de mobilitatea aparatelor, acestea putând funcționa în regim staționar sau ca echipament mobil, fiind transportabile acolo unde este nevoie. Fiecare aparat conține kit-uri cu flux crescut de oxigen și circuite de unică folosință, reutilizabile atât pentru pacienți copii, cât și pentru pacienți adulți.