elvetiano roman

Obiectiv: Asistenţa financiară elveţiană îşi propune să contribuie la reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse, cât şi între diferitele regiuni de dezvoltare ale statelor beneficiare.

Cuantumul contribuţiei financiare alocate României: Suma alocată României în cadrul acestei asistenţe financiare este de 181 mil. CHF, perioada de angajare a fondurilor fiind de 5 ani de la data aprobării creditului cadru de către Parlamentul elveţian, respectiv până la sfârşitul anului 2014, iar cea a plăţii efective, de 10 ani, respectiv până la sfârşitul anului 2019.

Domeniile finanţate: Securitate, stabilitate şi sprijin pentru reforme/ Mediu şi infrastructură/Sectorul privat/ Dezvoltare umană şi socială

Abordari: În cadrul Programului de Cooperare Elveţiano – Român sunt dezvoltate 2 abordări:

abordarea aferentă Proiectelor în cadrul domeniilor tematice „Mediu şi infrastructură” şi „Sectorul privat”;
abordarea aferentă Fondurilor Tematice, care sunt create pentru implementarea eficientă a Activităţilor în cadrul următoarelor domenii tematice: „Securitate, stabilitate şi sprijin pentru reforme”, „Dezvoltare umană şi social㔺i „Alocări speciale”.

Unitatea Națională de Coordonare (UNC) din cadrul Ministerului Finanțelor Publice, coordoneaza activitatea cu privire la implementarea proiectelor.

Direcţia Generală de Mecanisme şi Instrumente Financiare Europene Nerambursabile din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice si Fondurilor Europene are rol de Autoritatea de Plata (AP) pentru cheltuielile efectuate in cadrul proiectelor.

Informaţii suplimentare pot fi accesate consultând: www.swiss-contribution.ro si www.eda.admin.ch

Orice suspiciune de neregulă cu privire la implementarea acestui program poate fi transmisă la adresa de email  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.">.