Beneficiar: S.C. INDUSTRIAL SOFTWARE S.R.L

smart city

 
Valoare: 5.981.489 Lei, din care:
Contribuția Comisiei Europene (FEDR): 2.730.867,25 LEI
Contribuția publică națională (buget de stat): 481.917,75 LEI

Finanțat prin: Programul Operaţional Competitivitate 2014 - 2020

 

 


Prin proiectul Sm@rt City P@rking cofinanțat prin Programul Operațional Competitivitate, Industrial Software a dezvoltat o aplicație informatică menită să faciliteze gestionarea parcărilor urbane, beneficiarii finali fiind administratorii parcărilor, autorități publice sau companii private.

Acest produs informatic se poate utiliza pentru fluidizarea traficului atât la nivelul unei parcări mici (aferentă unui oraș mic sau unui hotel, spital, mall, aeroport etc.), cât și la nivelul unei zone extinse geografic.

Aplicația este utilă pentru:

  • Asistarea șoferului la găsirea unui loc de parcare într-un timp cât mai scurt;
  • Reducerea poluării;
  • Amenajarea unui număr optim de locuri de parcare pentru fiecare zonă – optimizarea locurilor ocupate și a rotației mașinilor; 
  • Implementarea unor politici de preț adecvate fiecărei zone/interval orar;
  • Identificarea unor posibilități noi de valorificare a parcărilor publice (rezidențiale și temporare).

Administratorii parcărilor dispun astfel de instrumente moderne, care permit analizarea și eficientizarea activității zilnice prin optimizarea utilizării resurselor și maximizarea veniturilor. Proprietarii mijloacelor de transport și conducătorii auto aflați în trafic, vor dispune de informații și servicii referitoare la posibilitățile de utilizare a parcărilor din zonele de reședință sau de destinație.