Beneficiar: R.A. AEROPORTUL INTERNAŢIONAL „GEORGE ENESCU” BACĂU 

Aeroport Bacau 

Valoare: 193,778,914.56 LEI, din care:
Contribuția Comisiei Europene (FC): 121,633,357.65 LEI
Contribuția publică națională (buget de stat): 72,145,556.91 LEI

Finanțat prin: Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 - 2020

 

 

Creșterea semnificativă din ultimii ani a numărului de pasageri și a gradului de mobilitate a populației la nivel regional și internațional, a impus necesitatea unei investiții din fonduri europene, pentru soluții de creștere a capacității de portanță și modernizare a pistei și căilor de acces, de pe Aeroportul Internațional „George Enescu” din Bacău.

Proiectul are trei obiective principale: construcția căii de acces cu patru benzi către aeroport și dezvoltarea facilităților oferite de aeroport printr-un terminal modern, un turn de control al serviciilor de trafic aerian și alte două clădiri utilitare. La acestea se adaugă modernizarea pistei cu un balizaj realizat exclusiv cu leduri, fiind singurul de acest tip, existent pe un aeroport din România.

Impactul realizării acestor investiții se va vedea prin creșterea conectivității și a mobilității din zonă, astfel că toți utilizatorii se vor putea bucura de un tranzit rapid, de securitate sporită a bagajelor și de o siguranță crescută a operațiunilor aeriene și portuare.