Consultare publică, POCA: Ghidului solicitantului Sprijin pentru creșterea transparenței în autoritățile și instituțiile publice precum și a măsurilor aferente sistemului de control managerial intern  • Program operațional
    POCA

Data: 07.07.2023

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capacitate Administrativă (AM POCA) lansează în consultare publică Ghidul solicitantului aferent cererii de proiecte non-competitive POCA/1121/2/2 (IP26/2023) Sprijin pentru creșterea transparenței în autoritățile și instituțiile publice precum și a măsurilor aferente sistemului de control managerial intern.

Scopul acestei cereri de proiecte este de a sprijini autoritățile și instituțiile publice centrale pentru implementarea de acțiuni care conduc la o creștere a transparenței și accesibilității informațiilor furnizate de acestea, precum și de implementare a unor măsuri de consolidare a capacității acestora în domeniul controlului managerial intern.

Prezenta cerere de proiecte, în cadrul mecanismului non-competitiv, este cu termen limită de depunere și are o alocare financiară eligibilă orientativă de 3.000.000,00 lei.

Rezultatele așteptate ale POCA la care proiectul depus trebuie să contribuie sunt următoarele:

R1: Prezentare standardizată a datelor și informațiilor publice gestionate de autoritățile și instituțiile publice;
R2: Creșterea gradului de implementare a sistemului de control managerial intern în autoritățile și instituțiile publice;
R6: Îmbunătățirea cunoștințelor și a competențelor personalului din autoritățile și instituțiile publice în ceea ce privește transparența, etica și integritatea;

Poate solicita finanțare Institutul Național de Administrație.

Pot fi parteneri următoarele categorii de instituții:

  • autorități și instituții publice centrale așa cum sunt ele adresate în SCAP;
  • autorități administrative autonome;
  • instituții de învățământ superior acreditate și de cercetare.

Durata proiectului pentru care se solicită finanțare în cadrul acestei cereri de proiecte poate fi de până la 5 luni, cu posibilitate de prelungire, cu acordul AM, numai în cazuri temeinic justificate, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2023.

Propunerile/ comentariile pe marginea Ghidului pot fi transmise până marti, 11 iulie 2023, ora 23.59, la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.


Pentru cautare avansată, va rugăm sa va logați !