Ministerului Fondurilor Europene vă prezintă noul sistem MySMIS, prin care potenţialii beneficiari din Romania vor putea solicita banii europeni pentru perioada de programare 2014-2020. Aplicaţia este unică si va arata la fel pentru toate programele operaţionale. Legătura va fi făcută şi fiecare ghid în parte şi indicaţiile de completare vor fi de asemenea personalizate. Conţinutul şi tipul informaţiilor solicitate vor fi diferite.

 Veţi putea intra în aplicaţia MySMIS 2014 accesând link-ul de mai jos, în baza acestor termeni și condiții de utilizare a aplicației MySMIS2014:


Sigla.MySMIS

 

Helpdesk

Pentru secținea de întrebari frecvente, colectate în cadrul aplicației de Helpdesk, puteți afla răspunsurile accesând link-ul de mai jos:

Întrebări frecvente HD

Manuale


 

Modul Cerere @de Finanțare, cont

Se pare ca aveti probleme cu vizualizarea PDF-urilor in acest browser: Dati click pentru download

Modul @Contractare

Se pare ca aveti probleme cu vizualizarea PDF-urilor in acest browser: Dati click pentru download

Modul @Implementare

Se pare ca aveti probleme cu vizualizarea PDF-urilor in acest browser: Dati click pentru download

Modul @Achiziții

Se pare ca aveti probleme cu vizualizarea PDF-urilor in acest browser: Dati click pentru download

Modul @Comunicare

 

Tutoriale Video


Cerere de @finanțare

Primul tutorialul descrie pas-cu-pas procedura de depunere a cererii de finanţare pentru un proiect (fictiv) în Programul Operaţional Asistenţă Tehnică, însă principiile de bază sunt valabile şi pentru liniile de finanţare destinate firmelor sau ONG-urilor, în Programul Operaţional Dezvoltarea Resurselor Umane, Programul Operaţional Competitivitate, Programul Operaţional Regional etc.

Următorul tutorial prezintă transmiterea cererii de finantare prin sistemul electronic MySMIS 2014-2020.

Cerere de @prefinanțare

Prezentarea generala a etapelor pentru adaugarea unei Cereri de prefinantare in aplicatia MySMIS 2014.

Prezentarea pasilor pentru adaugarea si transmiterea unei Cereri de prefinantare  catre autoritatea responsabila (Organism Intermendiar sau Autoritate de Management).

Prezentarea pasilor pentru actualizarea si transmiterea unei Cereri de prefinantare ca urmare a unei solicitari de clarificari primita de la autoritatea responsabila (Organism Intermendiar si/sau Autoritate de Management)

Cerere de @rambursare/plată

Prezentarea generala a etapelor pentru completarea unei Cereri de plata, Cereri de Rambursare aferenta unei cereri de plata sau a unei Cereri de rambursare independente in aplicatia MySMIS 2014.

Adaugarea in aplicatia MySMIS 2014 a documentelor justificative de tip Factura fiscala pentru care urmeaza sa se solicite rambursarea de cheltuieli.

Adaugarea in aplicatia MySMIS 2014 a documentelor justificative de tip Stat de plata pentru care urmeaza sa se solicite rambursarea de cheltuieli.

Adaugarea in aplicatia MySMIS 2014 a documentelor justificative de tip Stat de subventii pentru care urmeaza sa se solicite rambursarea de cheltuieli.

Adaugarea in aplicatia MySMIS 2014 a documentelor justificative de tip Ordin de deplasare pentru care urmeaza sa se solicite rambursarea de cheltuieli.

Adaugarea in aplicatia MySMIS 2014 a altor documentelor justificative pentru care urmeaza sa se solicite rambursarea de cheltuieli fara optiunea de costuri simplificate.

Adaugarea in aplicatia MySMIS 2014 a altor documentelor justificative pentru care urmeaza sa se solicite rambursarea de cheltuieli cu optiunea de costuri simplificate.

Adaugarea in aplicatia MySMIS 2014 a documentelor de plata aferente documentelor justificative, dupa caz (factura fiscala, stat de plata, stat de subventii, ordin de deplasare, alte documente justificative fara costuri simplificate)

Adaugarea in aplicatia MySMIS 2014 a dovezii platii pentru documentele de plata.

Adaugarea in aplicatia  MySMIS 2014 a fiselor de pontaj aferente unui stat de plata

Prezentarea pasilor de completare a unei Cereri de plata, inclusiv selectarea documentelor justificative si  completarea valorii cheltuielilor solicitate la plata. Totodata, se prezinta pasii de transmitere a Cererii de plata catre autoritatea responsabila (Organism Intermendiar sau Autoritate de Management).

Prezentarea pasilor pentru actualizarea si transmiterea unei Cereri de plata ca urmare a unei solicitari de clarificari primita de la autoritatea responsabila (Organism Intermendiar si/sau Autoritate de Management).

Prezentarea pasilor pentru adaugarea unei Cereri de rambursare aferenta unei cereri de plată. Totodata, se prezinta pasii pentru transmiterea Cererii de rambursare aferenta unei cereri de plata catre autoritatea responsabila (Organism Intermendiar sau Autoritate de Management).

Prezentarea pasilor de actualizare si transmitere a unei Cereri de rambursare aferenta unei cereri de plata ca urmare a unei solicitari de clarificari primita de la autoritatea responsabila (Organism Intermendiar si/sau Autoritate de Management).

Prezentarea pasilor pentru adaugarea unei Cereri de rambursare independentă, inclusiv selectarea documentelor justificative si  completarea valorii cheltuielilor solicitate la rambursare. Totodata, sunt prezentati pasii pentru transmiterea Cererii de rambursare independente catre autoritatea responsabila (Organism Intermendiar sau Autoritate de Management).

Prezentarea pasilor pentru actualizarea si transmiterea unei Cereri de rambursare independentă ca urmare a unei solicitari de clarificari primita de la autoritatea responsabila (Organism Intermendiar si/sau Autoritate de Management).

 

Raport de @progres

Prezentarea generala a etapelor pentru adaugarea unui Raport de progres in aplicatia MySMIS 2014.

Prezentarea pasilor pentru adaugarea evolutiei indicatorilor si activitatilor, precum si transmiterea Raportului de progres  catre autoritatea responsabila (Organism Intermendiar sau Autoritate de Management).

Prezentarea pasilor pentru actualizare si transmitere a unui Raport de progres ca urmare a unei solicitari de clarificari primita de la autoritatea responsabila (Organism Intermendiar si/sau Autoritate de Management).